Het begon in Canada

Sinds 1991 worden in Canada blinden geleidehonden getraind voor jongeren vanaf 12 jaar. Intussen zijn er tientallen instructeurs en meer dan 2000 blindengeleidehonden op­geleid in Canada alleen, zonder overheids­steun. Het initiatief kan op internationale bewondering rekenen en kreeg navolging in de VS. In 2007 ging Fondation Frédéric Gaillanne in Frankrijk van start, onder de­zelfde vlag en met dezelfde filosofie.

Dog4Blind in België

Dogs4Blind is de VZW dat blinde jongeren, Fondation Frédéric Gaillanne en de hon­den in contact brengt met elkaar en ervoor zorgt dat jongeren een blindengeleide­hond kunnen verwerven. Dogs4Blind legt de focus op jongeren tussen de 12 en 18 jaar in tegenstelling tot andere centra voor blindengeleidehonden. In deze leeftijdsca­tegorie ontwikkelt een kind zich van kind naar volwassene en leert het de echte we­reld kennen waarbij zelfstandigheid een belangrijk gegeven is. Blindengeleidehon­den maken daarom een belangrijk deel uit in deze fase van het leven van blinden.

Samenwer­king aan met Fondation Frédéric Gaillanne

Dogs4Blind gaat een intense samenwer­king aan met Fondation Frédéric Gaillanne in Frankrijk. De Franse poot heeft uitgebrei­de ervaring met de training van jongeren en hun geleidehonden. Het is een bestaande, goed geoliede werking met de nodige infra­structuur en een eigen kweekprogramma. Die know-how wordt gratis ter beschikking gesteld. Dogs4Blind leidt in 2019 vijf hon­den op tot blindengeleidehond.

 

 • Centra voor evaluatie

  Waar kan ik terecht ?

  Lees meer
 • Blijf op de hoogte

  Lees het laatste nieuws

  Lees meer
 • Een vrijblijvend gesprek?

  Contacteer ons

  Lees meer
 • Partner worden?

  Hoe en waarom?

  Lees meer
 

Newsletter