Joyce en Pico samen door het leven

Joyce kreeg haar hond Pico van Dogs4Blind in Juli 2010.

Sinds ik Pico heb is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Dankzij hem ben ik nu veel zelfstandiger. Als mijn vrienden me eens vergeten, kan ik nu op mijn eigen pootjes staan en zelf naar mijn lokaal gaan. Ik ben nooit meer alleen, ik kan altijd op Pico rekenen.

Er zijn natuurlijk ook minder leuke kanten aan. Zo val ik nu bijvoorbeeld veel meer op, maar dat is het wel waard. Pico staat graag in de spotlights en dat gun ik hem wel, want hij doet zijn job goed.

Ook op sociaal vlak is het een stuk gemakkelijker geworden. Niet alleen praten mensen nu ook vaker tegen mij, ik ben zelf ook veel socialer geworden. Dit komt doordat ik hardop bevelen moet geven en dan is de drempel lager om ook iets tegen anderen te zeggen. Ik heb mijn beste vriendin leren kennen mede dankzij Pico.

Als ik terug in de tijd was gegaan en ik zou weer moeten kiezen of ik een blindengeleidehond zou nemen of niet, dan zou ik precies hetzelfde hebben gedaan. Pico is een deel van mij geworden en ik kan niet langer dan een paar uur van hem gescheiden zijn.

  • Centra voor evaluatie

    Waar kan ik terecht ?

    Lees meer
  • Partner worden?

    Hoe en waarom?

    Lees meer